“4 regiuni pentru Europa”, la Cernauti

 

Turneul de fotbal pentru juniori ?4 regiuni pentru Europa?, ce se desfasoara în acest an la Cernauti cu echipe din Schwaben, Mayenne, Suceava si Cernauti este “o actiune de întarire a relatiilor între regiuni europene”, a declarat, miercuri, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.
Reprezentantii regiunilor Schwaben din Germania si Mayenne din Franta, s-au aflat, miercuri, la Suceava de unde, împreuna cu delegatii administratiei judetene sucevene, au plecat la Cernauti.
La întâlnirea cu delegatiile germana si franceza, presedintele CJ Suceava a spus ca se simte onorat sa se afle între reprezentantii statelor ce au pus bazele Uniunii Europene.
?Ma simt onorat sa fiu între cei doi parinti fondatori ai Uniunii Europene, Germania si Franta. Aveti un copil în Estul Europei si ati venit la el?, a spus Flutur, subliniind importanta cooperarii europene si în special sprijinul financiar primit de România din partea UE. Flutur a precizat ca, doar în aceasta saptamâna, judetul Suceava semneaza contracte în valoare de 8 milioane de euro, din fonduri europene, pentru modernizarea infrastructurii.
În cadrul întâlnirii de la Palatul administrativ din Suceava, presedintele regiunii germane Schwaben, Jurgen Reichart, a spus ca a constatat în ultimii ani progrese semnificative în judetul Suceava si în România, în general.
?Am fost prima data aici în 1998, iar acum vin pentru a 12-a oara. Vad ca tara a intrat în viteza. E în contradictie cu unii care considera ca lucrurile merg prea încet. Eu observ multe schimbari?, a spus Reichart.
Presedintele regiunii Schwaben se va afla în Bucovina pâna la sfârsitul saptamânii când, la Suceava, va fi sarbatorita Ziua Regiunii Schwaben.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu