E.ON Gaz a investit în Moldova 11 milioane de lei, în reabilitarea infrastructurii

 

E.ON Gaz Distributie a reabilitat în acest an, în Moldova, prin înlocuirea de conducte si bransamente, aproximativ 30 de kilometri de conducte noi din polietilena, cu o rezistenta si durata de viata superioare, valoarea investitiilor fiind de aproximativ 6,3 milioane de lei.
Responsabilul PR Regional Departament Relatii Publice si Comunicare E.ON România, Corneliu Zait, a declarat, vineri, ca lucrarile de investitii cele mai importante, destinate reabilitarii sistemului de distributie a gazelor naturale din Moldova, au fost înlocuirea de conducte si bransamente pe o lungime de aproximativ 9,5 kilometri în cartierul Bistrita Lac, din municipiul Bacau, reabilitarea sistemului de distributie a gazelor naturale pe o lungime de aproximativ 4,2 kilometri în localitatea Casin, din judetul Bacau, înlocuirea de conducte si bransamente pe o lungime de aproximativ 2,2 kilometri pe strada Privighetorii, din municipiul Piatra Neamt.
Totodata, E.ON Gaz Distributie a realizat protectia catodica a circa 53 de kilometri de conducte de distributie a gazelor naturale din localitatile Bacau si Bicaz. Aceasta solutie tehnica moderna protejeaza conductele de otel, conferindu-le siguranta sporita în exploatare si prelungeste semnificativ durata de viata a acestora. Valoarea acestor investitii se ridica la aproximativ 400.000 de lei.
În vederea asigurarii alimentarii cu gaze naturale la standarde calitative ridicate, programul de investitii al E.ON Gaz Distributie în Moldova a cuprins si amplasarea de noi statii de reglare si masurare, precum si modernizarea unor statii existente în judetele Iasi, Suceava, Neamt si Bacau. Investitiile au vizat un numar de 45 statii de reglare si masurare, iar valoarea totala a acestor investitii este de aproximativ 4 milioane de lei.
Pentru a permite racordarea de noi consumatori, reteaua de distributie din Moldova a fost extinsa, în acest an, pe o lungime de aproximativ 45 kilometri.
Totodata, compania are în derulare în judetul Iasi lucrari importante de extindere a sistemului de distributie a gazelor naturale cu 27,5 kilometri, pentru racordarea unor noi consumatori din zona Aeroport Iasi si localitatile Valea Adânca, Uricani si Horpaz.
Prin intermediul planurilor de investitii pe care si le propune în anii urmatori, E.ON Gaz Distributie îsi continua strategia de dezvoltare, urmarind atingerea standardelor europene de siguranta si calitate a serviciilor si în România.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu