Rabie la vulpe în Dorna Arini

 

COMUNICAT DE PRESA

Acum şapte zile, în curtea gospodarului Olaru Ioan, din comuna Dorna Arini, a apărut o vulpe în preajma curţii sale, încercând să atace păsările din curte.  Când D-na Olaru ieşea în curte, vulpea se ascundea în apropierea gospodăriei. Dumneaei la contactat telefonic pe directorul executiv al  DSVSA Suceava, care i-a transmis să o urmărescă şi să cheme un vânător să o împuşte.

Astăzi la ora 10,00 paznicul de vânătoare, Marcoci Dorel, a împuşcat vulpea. Cadavrul a fost adus la Laboratorul Sanitar-Vaterinar Suceava de către Dr. Sănduleanu Corneliu. În urma investigaţiilor de laborator s-a diagnosticat rabie.

Este al patrulea caz înregistrat in cursul anului 2011. Atragem atenţia cetăţenilor care văd animale sălbatice cu comportament anormal să nu le considere nepericuloase, întrucât în astfel de cazuri procentul de rabie este aproape de 100%. De aceea trebuie să anunţe de urgenţă medicul veterinar, organele silvice şi de vânătoare. Este interzis să intre în contact cu aceste animale sau cu cadavrele lor.

DIRECTOR EXECUTIV,

DR. PETREA DULGHERU

 

 

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu