Exerciţiu de Stingere a unui incendiu la fondul forestier – OS Pojorâta

 

În data de 26.05.2011 ora 11.00 Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc a desfăşurat Exerciţiul cu forţe în teren cu tema: „Activitatea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, a personalului Ocolului Silvic Pojorâta, a Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina”  Suceava, a Detaşamentelor Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, a Direcţiei Silvice Suceava în cooperare cu celelalte structuri ale subsistemului local care au competenţe în gestionarea situaţiilor de  urgenţă, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale unui incendiu la fondul forestier.”

La această activitate au participat: grupa operativă a I.S.U. sub comanda inspectorului şef – col. Burlui Ion, Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc cu 3 autospeciale şi 3 motopompe, subcomisia tehnică P.S.I. de la Ocolului Silvic Pojorâta, responsabilul cu protecţia fondului forestier, tehnicianul cu paza şi protecţia pădurilor şi un grup de 14 silvicultori şi 60 voluntari, SVSU Pojorâta cu 1 autospecială apă şi spumă şi 5 voluntari, SVSU Fundul Moldovei cu 1 autospecială  şi 5 voluntari.

În sprijin au sosit şi 1 autospecială cu motopompă remorcabilă şi două motopompe transportabilede la Detaşamentul Vatra Dornei, 1 echipaj de poliţie de la Postul de Poliţie Pojorîta, 2 grupe  de jandarmi  de la Detaşamentului de Jandarmi Câmpulung Moldovenesc, Personalul Ocolului Silvic Pojorâta, ambulanţe de la substaţia de Ambulanţă Câmpulung Moldovenesc, Compartimentul de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Pojorâta şi Fundu Moldovei.

Exerciţiul a fost urmărit cu deosebit interes şi de către membrii delegaţiei de pompieri a Departamentului pentru Incendii şi Salvări din localitatea Seine – et – Marne din Franţa, aflaţi în vizită în judeţul Suceava.

Pompierii francezi au apreciat complexitatea scenariului aplicaţiei, profesionalismul pompierilor suceveni participanţi la acţiunile de localizare şi lichidare a focarelor de incendiu. De asemenea a fost remarcată cooperarea cu celelalte forţe din sistemul judeţean care au competenţe şi responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice.

La finalul exerciţiului comandantul Jérémy PIERLOT a mulţumit tuturor pentru modul în care au acţionat, a dat mâna cu fiecare participant şi a declarat că a fost încântat de spiritul de echipă şi determinarea colegilor români pentru îndeplinirea misiunii.

De la Câmpulung Moldovenesc delegaţia franceză s-a deplasat la Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei unde vor fi prezentate  procedee de salvare la instalaţii de transport persoane pe cablu.

 

 

 

 

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu