Mopedist rămas fără permis după a produs un accident şi a fugit de poliţişti

 

Un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul Rutier, miercuri, în timp ce efectuau activităţi de control pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava (zona bazar) au observat un moped care circula pe direcţia cartierul Burdujeni spre centrul municipiului, iar conducătorul acestuia nu folosea casca de protecţie. S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire atât prin semnale acustice cât şi prin semnale luminoase dar conducătorul mopedului nu a dat curs acestora continuând deplasarea cu scopul vădit de a se sustrage de la control. Urmărirea mopedului s-a făcut pe traseul str.Calea Unirii-str.Petru Rareş –str.Curtea Domnească unde acesta a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a tamponat un autoturism condus regulamentar de C. Ioan de 49 ani din Suceava.

După impact, conducătorul mopedului s-a dezechilibrat, a căzut, după care a abandonat mopedul fugind de la locul faptei. În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului, respectiv aripa stg.spate şi portiera stânga spate uşor înfundate. În urma activităţilor desfăşurate, conducătorul mopedului a fost identificat ca fiind T. Ionuţ de 30 ani din comuna Adîncata, judeţul Suceava.

Atât conducătorul mopedului cât şi conducătorul autoturismului au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului autoturismului şi negativ în cazul conducătorului de moped.

Conducătorului T. Ionuţ i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (întrucât a încercat să se sustragă controlului neoprind la semnalul regulamentar făcut de agentul de poliţie), i-au fost reţinute plăcuţa de înregistrare şi certificatul de înregistrare întrucât mopedul nu era asigurat pentru pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie şi a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.134 lei.

 

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu