Ţigări ascunse în autoturisme, depistate în PTF Siret

 

Poliţiştii de frontieră au confiscat în ultimele 24 de ore ţigări de contrabandă de peste 3000 de lei şi au indisponibilizat două autoturisme cu care erau transportate ţigările.

Purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, Ilie Seriţan Poroch, a informat că, în dimineaţa zilei de luni, la PTF Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „ Audi”,  cetăţeanul român C. Ovidiu,  de 27 de ani, din localitatea suceveană Horodniceni.

După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în  rezervorul autoturismului, 640 pachete de ţigări marca „ Monte Carlo”, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 2.636 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar şoferul sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Autoturismul marca „ Audi”, a fost  indisponibilizat în PTF Siret până la achitarea de către persoana în cauză a amenzii contravenţionale.

În aceeaşi zi, la PTF Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „Vaz”, cetăţeanul ucrainean D. Vadym, de 27 de ani.

După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat în aripile din faţă ale autoturismului, 120 pachete  de ţigări marca „Viceroy”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 495 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Autoturismul marca „Vaz”, în valoare de 5.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării de către organele vamale.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu