Raport activitate a Garzii de Mediu Suceava

 

Garda Nationala de Mediu

© gnm.ro

În primele patru luni ale anului 2011, Comisariatului Regional Suceava al Gărzii Naţionale de Mediu, prin serviciile din subordine (comisariatele judeţene Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui) a realizat un număr total de 3063 acţiuni de inspecţie şi control.

În urma acestor acţiuni de inspecţie, a fost aplicat un număr de 181 sancţiuni contravenţionale (43 avertismente şi 138 amenzi în valoare de 1600 mii lei ).

Cea mai mare amendă aplicată în ultima lună a fost de 80.000 lei pentru depozitarea neconformă a produselor chimice periculoase de protecţia plantelor şi nepunerea la dispoziţie a documentelor relevante solicitate, aceasta fiind aplicată de către comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Botoşani, în acelaşi caz fiind întocmită şi sesizare penală.

Din totalul de 138 amenzi aplicate de comisarii GNM- Comisariatul Regional Suceava în trimestrul I al anului 2010, 18 sancţiuni sunt contestate fiind pe rolul instanţelor de judecată ceea ce reprezintă 13 % din totalul amenzilor aplicate, peste 50% din amenzile aplicate fiind achitate şi încasate (82 de amenzi-  60 %).

 

Comisariatul Judeţean Suceava a efectuat în perioada ianuarie- aprilie 2011 un număr de 450 acţiuni de inspecţie şi control în urma cărora au fost aplicate 37 amenzi contravenţionale cu o valoare totală de 272 mii lei.

Din totalul amenzilor contravenţionale aplicate de comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Suceava, 1 a fost contestată (2 % din total aplicat) şi 15 încasate, procentul sancţiunilor încasate fiind de 41 %. Cea mai mare sancţiune aplicată a fost de 50000 lei pentru nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor dispuse anterior prin actul de control anterior.

In perioada amintita Comisariatul Regional Suceava conform competentelor atribuite de legislaţia în vigoare a înaintat un număr de 12 sesizări penale către organele competente.

Tags:

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu