Autoturisme confiscate în P.T.F. Siret pentru trafic cu ţigări

 
Autoturism tigari contrabanda

Autoturism tigari contrabanda - © IJPF Suceava


În ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali  din cadrul P.T.F. Siret au ridicat în vederea confiscării trei autoturisme  în care erau confecţionate locaşuri special amenajate  pentru trafic cu ţigări.

În dimineaţa zilei de 04.05.2011, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „ Fiat Doblo” ,  cetăţeanul român R. Dragoş, în vârstă de 31de ani, domiciliat în municipiul Botoşani.

După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat  un control amănunţit asupra persoanei  şi  mijlocului de transport, ocazie cu care  au fost descoperite  ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal,  în  locaşuri special amenajate  sub scaunele din faţă, 379  de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Având  în vedere faptul că  în data de 03.07.2010, persoana în cauză a  mai fost sancţionată cu amendă în valoare de 5.000 lei pentru sustragerea de la controlul vamal a unei cantităţi de 126 pachete de ţigări, poliţiştii de frontieră suceveni i-au întocmit acte premergătoare  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, acte  ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă judecătoria Rădăuţi în  vederea atribuirii numărului unic.

Autoturismul estimat la  16.000 lei şi  ţigările în  valoare de 1.516 lei  au fost reţinute în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni..

.   În aceeaşi zi  la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „ Fiat”,  cetăţeanul român R. Teodor, în vârstă de 32de ani, din municipiul Botoşani.

După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat  un control amănunţit asupra persoanei  şi  mijlocului de transport, ocazie cu care  ua fost descoperite  ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal,  sub scaunele din faţă, în  locaşuri special amenajate, un  număr  400 pachete  de ţigări marca „ Monte Carlo”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare  de 1.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar persoana în cauză sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Autoturismul marca „ Fiat” ,  în valoare de  16.000 lei  a fost ridicat în vederea confiscării de către organele vamale.

În  seara zilei  de 03.05.2011, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca „ BMW”,  cetăţeanul român C.Mihai, în vârstă de 34de ani, din municipiul Botoşani.

După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat  un control amănunţit asupra  mijlocului de transport, ocazie cu care  a fost descoperită  ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal,   în locaşuri special amenajate  în zona aripilor din faţă  şi din spate, cantitatea de  440 pachete  de ţigări marca „ Monte Carlo”, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare  de 1.760 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar persoana în cauză sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 9.000 lei.

De asemenea autoturismul marca „ BMW” ,  în valoare de  11.000 lei a fost ridicat în vederea confiscării de către organele vamale.

Autoturism tigari contrabanda

Autoturism tigari contrabanda - © IJPF Suceava

Tags:

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu