Parteneriat EGGER – Crucea Roşie pentru întrajutorarea săracilor

 

egger Crucea RosiePersoanele aflate în dificultate financiară majoră vor beneficia de sprijinul EGGER Rădăuţi, după ce societatea austriacă a încheiat un parteneriat anual, în valoare de 5.000 de euro, cu filiala Suceava a Crucii Roşii. Directorul comercial al EGGER, Mihai Şandru, a informat presa, luni, că decizia a fost luată în urma numărului mare de cereri de sponsorizare primite de către EGGER Rădăuţi. Obiectivul acestui parteneriat este de a oferi sprijin financiar pentru persoanele aflate în mare dificultate din punct de vedere social şi medical, banii urmând să fie utilizaţi în funcţie de necesităţi după investigaţii realizate de către Crucea Roşie în colaborare cu EGGER. “EGGER se consideră parte a comunităţii locale şi acţionează în conformitate (…) În fiecare an vom oferi 5.000 de euro pentru Crucea Roşie cu scopul de a îmbunătăţi sau soluţiona situaţiile dificile ale cazurilor sociale (…)

Deja, această iniţiativă are rezultate: o văduva cu cinci copiii – o familie din Rădăuţi care are datorii la furnizorii de utilităţi şi riscă să fie evacuată – a primit sprijin financiar pentru achitarea restanţelor. Un alt caz este din Dorneşti, unde o familie de pensionari va beneficia de izolarea termică a casei. Aceştia şi-au reconstruit casa după inundaţiile din vara anului trecut, dar nu au mai avut bani pentru finisajele exterioare. În timpul iernii, din cauza temperaturilor scăzute, interiorul a început să se degradeze”, a spus Şandru, adăugând că în acest an  EGGER va colabora permanent cu reprezentanţii Crucii Roşii pentru a identifica nevoile reale ale comunităţii şi pentru a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale persoanelor care au nevoie de ajutor.

La rândul său, directorul filialei Suceava a Crucii Roşii, Cornel Dediu, a spus că iniţiativa EGGER este un bun exemplu de implicare în problemele locale. EGGER a început să colaboreze cu Crucea Roşie după inundaţiile din vara anului 2008, când a donat 20.000 de euro şi două camioane de plăci de PAL pentru sinistraţi. Totodată,  EGGER a renovat cinci săli de operaţie ale spitalului din Rădăuţi, a construit două spaţii de joacă pentru copii în Rădăuţi. De asemenea, anul trecut, compania şi-a ajutat angajaţii afectaţi de inundaţii şi a construit patru case în Dorneşti.

Tags:

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu