Blaga: Adversarii noştri sunt în PSD şi PNL, nu în PD

 

Liderul democrat-liberal Vasile Blaga a afirmat vineri la Suceava că adversarii săi şi ai echipei care îl susţine la şefia PDL sunt în PSD şi PNL, nicidecum în rândurile democrat-liberalilor. ”Adversarii noştri sunt în PSD şi PNL, nu în PD”, iar atunci când ”unii trebuie să-şi motiveze o poziţie sau alta, se poate face şi cu decenţă”, a spus Blaga referindu-se la recentele declaraţii ale Elenei Udrea. Aceasta a punctat, joi seara, la Craiova, că îl susţine pe Emil Boc la şefia PDL pentru că este un om politic curajos, iar PDL are nevoie de un luptător în fruntea partidului, şi a precizat că nu îi susţine pe cei care fac blaturi cu opoziţia şi cu teleopoziţia şi care stau ascunşi în momente grele pentru partid.  Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, le-a prezentat, vineri, la Gura Humorului, membrilor Comitetului Director al PDL moţiunea cu care va candida la şefia partidului în cadrul Convenţiei Naţionale din 14-15 mai.

El a fost însoţit de mai mulţi membri marcanţi ai partidului, parlamentari democrat liberali, dar şi reprezentanţi ai mai multor organizaţii din ţară, printre care Sorin Frunzăverde, Radu F. Alexandru, Cristian Boureanu, Cezar Preda, Alin Popoviciu şi Mihaela Popa. Blaga a spus că a avut o dezbatere ”extrem de interesantă” şi că moţiunea a fost prezentată ”cu decenţă” în faţa uneia dintre cele mai puternice organizaţii PDL din ţară, care numără nouă parlamentari, un europarlamentar, un preşedinte de Consiliu Judeţean şi un primar de reşedinţă de judeţ.

La rândul său, vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a spus că la Gura Humorului a fost o reuniune ”elegantă”, în cadrul căreia susţinătorii lui Vasile Blaga şi-au exprimat punctele de vedere pe care speră să le aprecieze colegii de la Suceava. ”Sperăm că şi colegii de la Suceava au apreciat modul civilizat în care am vorbit şi contăm pe puterea lor de discernământ atunci când vor vota pe propria conştiinţă a fiecăruia”, a spus Frunzăverde, care a adăugat că în toate cele 22 de organizaţii în care au prezentat moţiunea lui Blaga au fost ”bine primiţi”. În opinia vicepreşedintelui PDL Cristian Boureanu, Vasile Blaga va câştiga cu certitudine alegerile din 14 mai.  ”Partidul aşteaptă o schimbare. Mai mult decât atât, eu cred că e o schimbare aşteptată şi de către cetăţeni şi va fi soluţia cea mai bună: un preşedinte care să conducă 24 de ore din 24 la Modrogan şi un premier care să ducă la capăt o misiune grea pe care şi-a asumat-o pentru România şi pentru care va avea tot sprijinul partidului în continuare”, a spus Boureanu.

Tags:

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu