Dosare penale pentru deducere TVA cu facturi fictive

 

DocumenteIeri, la propunerea I.P.J. Suceava, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de A. Elena de 39 ani, A. Radu de 39 ani, ambii din municipiul Suceava şi G. Cristina de 29 ani din comuna Frătăuţii Noi, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală cu un prejudiciul total de 137.624 lei.

În fapt s-au reţinut următoarele:

A. Elena, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Siret, în cursul lunii octombrie 2009, a înregistrat în contabilitatea societăţii 30 facturi fiscale ce apar ca fiind emise de o firmă din Bucureşti (societate ce se afla în procedură de insolvenţă), reprezentând prestări de servicii – transporturi rutiere de mărfuri şi achiziţii de mărfuri, operaţiunile respective fiind fictive, susnumita deducând nejustificat TVA-ul în sumă totală de 22.641,05 lei şi calculând eronat impozitul pe profit în sumă totală de 19.066 lei.

Totodată, A. Elena nu a declarat la O.R.C. de pe lângă Tribunalul Suceava că societatea nu mai funcţiona la sediul principal, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale.

A. Radu, în calitate de administrator al unei societăţi din Suceava, în cursul lunii noiembrie 2009, a înregistrat în contabilitatea societăţii un nr. de 35 facturi fiscale ce apar ca fiind emise de firma din Bucureşti (societate ce se afla în procedură de insolvenţă), reprezentând prestări de servicii – transporturi rutiere de mărfuri şi închirieri utilaje, operaţiunile respective fiind fictive, susnumitul deducând nejustificat TVA-ul în sumă totală de 19.151 lei şi calculând eronat impozitul pe profit în sumă totală de 16.127 lei.

Totodată, A. Radu a declarat la O.R.C. de pe lângă Tribunalul Suceava date inexacte cu privire la sediul principal al societăţii şi respectiv nu a declarat date cu privire la sediile secundare ale societăţii, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale.

G. Cristina, în calitate de administrator al  unei societăţi comerciale din Suceava, în cursul lunilor ianuarie şi august-septembrie 2009, a înregistrat în contabilitatea societăţii un nr. de 42 de facturi fiscale ce apar ca fiind emise de  o firmă din Iaşi (societate care îl are ca asociat cu 50% din părţile sociale pe A. Radu), reprezentând achiziţii de mărfuri industriale, operaţiunile respective fiind fictive, cea în cauză deducând nejustificat TVA-ul în sumă totală de 32.918 lei şi calculând eronat impozitul pe profit în sumă totală de 27.721 lei.

Tags:

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu