Austriecii de la Schweighofer preiua o fabrica din Comanesti

 

Grupul austriac Holzindustrie Schweighofer va achizitiona Finnforest BACO Production SRL din Comanesti – Bacau, dupa întelegerea perfectata cu finlandezii de la Metsaliito Cooperative.
Astfel, 450 de angajati de la intreprinderea bacauana nu îsi vor pierde locurile, preconizându-se chiar angajarea unui numar suplimentar de persoane în viitorul apropiat, odata cu achizitionarea acestei fabrici.
Într-un comunicat de presa a Schweighofer se arata ca, dupa obtinerea aprobarii de la Oficiul Concurentei, fabrica din Comanesti va fi preluata si denumita ?Holzindustrie Schweighofer BACO? SRL, unde se vor produce placi panel de dimensiuni diferite pentru cofraje, industria mobilei si a elementelor de structura pentru case.
În urma acestei achizitii, Schweighofer va avea peste doua mii de angajati în România.
?Achizitionarea Finnforest BACO reprezinta o completare benefica a activitatilor noastre economice. Scopul nostru este de a extinde gama de produse, cât si de a creste gradul de prelucrare a acestora. Acesta este un pas înainte spre noi piete la nivel mondial, precum si o flexibilitate sporita, având ca obiectiv final satisfacerea nevoilor clientilor nostri ?, a declarat noul proprietar, Gerald Schweighofer.
Cererea de cherestea de rasinoase va fi satisfacuta în exclusivitate de fabricile Holzindustrie Schweighofer din România, iar la început, aproximativ 80.000 de metri cub de lemn de rasinoase va fi livrat si prelucrat în fiecare an, volum ce va creste în functie de gama de produse si productia planificata.
Dupa preluarea Holzindustrie Schweighofer BACO, firma austriaca intentioneaza sa reorganizeze si îmbunatateasca logistica în Comanesti, avându-se în vedere trecerea de la transportul rutier a materiilor prime si produselor obtinute, la cel feroviar, ceea ce va conduce la un volum mai redus al emisiilor de CO 2 în atmosfera.
În România, Holzindustrie Schweighofer detine, în prezent, doua fabrici de cherestea, una în Sebes si o alta în Radauti. O capacitate de productie pentru panouri de lemn masiv în orasul Siret a fost preluata, în primavara anului 2009, de la Swedwood / IKEA. În medie, circa 2,3 milioane de metri cub de lemn rotund sunt prelucrate anual în fabricile Schweighofer.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu