Liberalii critica graba adoptarii legilor educatiei

 

Liderul judetean al PNL Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, conferentiar universitar la Universitatea ?Stefan cel Mare? din Suceava, a criticat, luni, graba democrat liberalilor de a adopta pachetul de legi ale educatiei.
În opinia lui Baisanu, se impune o dezbatere serioasa în cadrul careia sa fie discutate atât proiectul initiat de PSD, cel al Comisiei Prezidentiale si cel elaborat de PNL în mandatul ministrului Cristian Adomnitei, deja dezbatut în sistem.
?Din trei proiecte se poate face unul bun care sa scoata în evidenta cele doua principii importante, evolutia pozitiva a elevilor si studentilor si conditii de normalitate pentru profesori?, a spus Baisanu, adaugând ca ?învatamântul românesc mai exista doar datorita sacrificiului cadrelor didactice care încearca sa-l mentina cu toate lipsurile materiale si financiare?.
Proiectul Codului Educatiei a fost lansat, vineri, pentru dezbaterea publica, pe site-ul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI), urmând sa fie analizat, timp de trei saptamâni, de partenerii sociali, reprezentanti ai parintilor, elevilor, studentilor.
Ecaterina Andronescu a declarat, joi, ca noul cod al educatiei a fost elaborat împreuna cu experti, reprezentanti ai sindicatelor, ai parintilor si elevilor si aduna tot ceea ce înseamna legislatie pe învatamânt, asigura masurile de reforma si este un cod coerent care da stabilitate.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu