Orest Onofrei (PD-L): Reducerea indemnizatiilor parlamentarilor, în semn de solidaritate cu bugetarii

 

În semn de solaridaritate, îndemnizatiile parlamentarilor în urmatoarele trei luni ar trebui reduse cu cuantumul celor zece zile de concediu fara plata impus  angajatilor din sistemul bugetar, a declarat, vineri, secretarul senatului, democrat liberalul Orest Onofrei.
Senatorul PD-L de Suceava considera, de asemenea, ca un gest de solidaritate din partea Parlamentului, în contextul marilor reduceri de personal si cheltuieli publice din sectorul bugetar, l-ar reprezenta reducerea numarului de membri.
Potrivit lui Onofrei, numarul parlamentarilor români este sensibil egal cu cel al parlamentarilor din Franta sau Germania, ce au o populatie de câteva ori mai mare.
?Când vorbim despre solidaritate este un gest profund de solidaritate ca Parlamentul sa-si reduca numarul de membri si implicit cheltuielile?, a spus Onofrei, opinând ca indiferent de discutiile privind un Parlament monocameral sau bicameral, numarul parlamentarilor ar trebui redus la jumatate.
Onofrei este de parere ca, pe lânga reducerile de cheltuieli ce se realizeaza astfel, va creste importanta institutiei parlamentarului.
Secretarul Senatului a propus ca în viitoarea sesiune parlamentara sa fie introdus un proiect de lege privind reducerea numarului de parlamentari pentru urmatorul exercitiu electoral.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu