Numarul turistilor a crescut în Bucovina cu 35%

 

Gradul de ocupare în hotelurile si pensiunile din Bucovina a crescut în acest an cu 35% comparativ cu anul 2008, a declarat, joi, la Pojorâta, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.
El a spus ca Bucovina este o zona din ce în ce mai cautata, având servicii turistice atractive. Potrivit lui Flutur, datele furnizate de agentii de turism din judet arata ca în lunile iulie si august gradul de ocupare al structurilor de cazare din judet este de 85%, iar în week-end-uri de 100%.
În ceea ce priveste numarul turistilor straini, Flutur a spus ca s-a înregistrat o crestere, cei mai multi fiind din Austria, Germania, Franta si Polonia.
Presedintele CJ Suceava a spus ca numai la sfârsitul acestei saptamâni sunt asteptati în judetul Suceava peste 70.000 de turisti, cei mai multi, o mare parte, peste 50.000 urmând sa participe, ca în fiecare an, la pelerinajele crestine catolice si ortodoxe de la Cacica si Putna, cu ocazia sarbatorii Adormirea Maicii Domnului, iar aproximativ 20.000 de turisti sunt asteptati la Ciocanesti unde se va desfasura Festivalul National al Pastravului si la Vatra Dornei unde se organizeaza Dorna Extrem, o actiune de sporturi extreme.
Flutur a participat, joi, la Pojorâta, la inaugurarea lucrarilor de modernizare a primului traseu turistic din judet, ce se realizeaza cu fonduri prin Programul Operational Regional, drum ce va lega DN 17 de Platoul Rarau, unde se va începe o investitie de 25 de milioane de euro în constructia unei pârtii de schi.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu