Fara pagode si caricaturi de constructii în jurul manastirilor

 

Consiliul Judetean (CJ) Suceava va elabora un plan de amenajare urbanistica a teritoriului care sa tina cont de specificul zonei si de restrictiile ce se impun în proximitatea manastirilor si a monumentelor istorice.
Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, la Pojorâta, ca a purtat discutii în acest sens cu ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei si Radautilor si cu reprezentantii Directiei Judetene pentru Cultura.
?Nu e posibil sa avem lânga manastiri discoteci pâna la trei noaptea care sa zguduie geamurile (…) am decis sa constituim la nivel judetean o comisie care sa discute cu primarii planurile de urbanism general si ce restrictii urmeaza sa se introduca?, a spus Flutur. El a precizat ca autoritatile judetene nu doresc sa restrictioneze constructiile, ci doar sa evite invadarea judetului de kitch-uri.
Flutur s-a aratat îngrijorat de faptul ca planul de amenajare a teritoriului si cele de urbanism general al localitatilor, întocmite în 1999, au fost facute superficial si ca în acest fel s-a permis constructia ?de pagode si alte caricaturi de constructii, ce nu mai pot continua în preajma monumentelor istorice”".
El a exemplificat cu actualul plan urbanistic general din comuna Mitocu Dragomirnei ce permite ca în jurul Manastirii Dragomirna sa fie construite case de vacanta si baruri.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu