Deblocarea unui credit bancar permite reluarea investitiilor

 

Un credit în valoare de 50 de milioane de lei, contractat de municipalitatea suceveana în luna aprilie a anului trecut, de la Dexia Kommunalkredit, în vederea finantarii mai multor investitii, a fost deblocat, a declarat, miercuri, primarul Sucevei Ion Lungu.
Potrivit primarului, aceasta deblocare va permite reluarea investitiilor ce presupun asfaltarea retelelor stradale secundare, a trotuarelor si aleilor, dar si asigurarea utilitatilor în noul cartier de case pentru tineri ce se ridica în cartierul Burdujeni, vor fi reluate.
În opinia lui Lungu, una dintre cele mai importante investitii finantate din acest credit este refacerea strazii Cernauti, ce face parte din E 85, fiind închisa de peste zece ani din cauza alunecarilor de teren din zona versantului de nord-vest al municipiului, ce au fost în prezent stopate.
Lungu a spus ca, în urma discutiilor purtate cu reprezentantii Dexia Kommunalkredit si în baza hotarârii Consiliului Local de stingere a datoriilor cu Termica SA, creditul, din care s-au folosit aproximativ 6 milioane de lei pentru diferite investitii, a fost deblocat.
Dexia Kommunalkredit a decis în luna iunie sa blocheze creditul contractat de Primaria Suceava, dupa ce municipalitatea a acumulat datorii de peste 70 de milioane de lei.
Totodata, Lungu a explicat faptul ca, la vremea respectiva, în contractul cu Dexia Kommunalkredit se prevedea ca tragerile din împrumut sa fie sistate daca se depaseste valoarea de 50 de milioane de lei privind datoriile municipalitatii catre firma de termoficare.
În aceste conditii, Consiliul Local Suceava a hotarât realizarea unei reglementari patrimoniale între Primarie si Termica în vederea stingerii datoriilor, iar cele 155 de hectare de teren folosite în prezent de Termica SA, aflate în proprietatea Primariei urmeaza sa fie transferate în proprietatea societatii de termoficare pentru a se acoperi datorii de aproximativ 50 de milioane de lei.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu