PD-L nu negociaza functiile de vicepresedinte CJ

 

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) si al PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marti, ca nu va negocia niciun post de vicepresedinte al administratiei judetene cu PSD.
?Vointa electoratului sucevean a fost ca PD-L sa conduca judetul?, a spus Flutur, precizând ca PD-L a obtinut majoritatea în CJ Suceava în urma alegerilor locale ce au avut loc înainte de încheierea protocolului cu PSD, astfel încât nu se poate discuta cererea PSD pentru un post de vicepresedinte.
Flutur a spus ca va participa la reuniunea de miercuri cu partenerii locali din coalitie, dar vor dezbate doar probleme de interes judetean, ca proiectul de utilitati si atragerea de fonduri, fiind exclus ?cerutul functiilor?.
Viceliderul democrat liberal a explicat faptul ca atunci când a cerut ca si PSD Suceava sa-si asume raspunderea guvernarii s-a referit la întregul act de guvernare si nu numai la cel local.
Totodata, Flutur a spus deliberativul judetean îsi asuma responsabilitatile prin vot, respingând acuzatiile social democratilor conform carora localitatile cu primari PSD au fost discriminate si nu li s-au alocat fonduri la ultima rectificare bugetara. El a explicat ca suma repartizata pentru echilibrarea bugetelor locale a fost mica si doar 20% din fonduri au fost împartite de CJ Suceava, restul fiind repartizati de Directia Generala a Finantelor Publice.
Flutur a precizat ca, în 2007, când la conducerea CJ Suceava se afla liderul judetean al PSD Gavril Mîrza, 75% din fonduri au fost alocate localitatilor cu primari social democrati.
Mîrza a declarat, luni, ca va solicita, miercuri, în cadrul întâlnirii cu partenerii locali din coalitie, unele functii de executie în structurile alese ale administratiei publice din judet, inclusiv una de vicepresedinte al CJ Suceava.
?Cerem o functie de vicepresedinte al Consiliului Judetean. Altfel, nu poti sa fii partener de guvernare si responsabilitate. Coalitia trebuie sa functioneze pâna jos. Daca nu se face, atunci sa raspunda cel care doreste sa aiba toate frâiele conducerii si sa nu mai arunce responsabilitatea pe partenerii care participa în mod formal la actul de administrare din judet?, a spus Mîrza.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu