Judetul Suceava, campion la proiecte conforme de modernizare a satelor

 

Suceava este judetul care are cele mai multe proiecte conforme pentru modernizarea satelor cu fonduri europene.
Directorul Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala (OJPDR) Suceava, Ovidiu Dontu, a declarat, marti, ca toate cele 68 de proiecte depuse de primariile din judet pentru ultima sesiune de finantare au fost declarate conforme, urmând sa fie evaluate în vederea stabilirii eligibilitatii de catre Centrul Regional din Iati al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala.
Dontu a spus ca valoarea maxima a unui proiect depus de primariile sucevene este de 2,5 milioane de euro, valoarea total a proiectelor depuse de primariile din judetul fiind de aproximativ 200 milioane de euro, din care doar 167 milioane de euro sunt sume eligibile.
Ovidiu Dontu a precizat ca la nivel national s-au depus 1.699 proiecte conforme pentru obtinerea de finantari nerambursabile pentru modernizarea satelor, suma totala disponibila fiind de 4 miliarde de euro.
Directorul OJPDR Suceava i-a invitat pe primarii din judet sa întocmeasca proiecte pe o alta masura prin care vor fi finantate investitii în construire si modernizare de drumuri forestiere, drumuri de acces, poduri si podete, drumuri agricole si de exploatatie, sisteme de irigatii (inclusiv lucrari pentru statii de pompare, de contorizare), sisteme de desecare, drenaj si alte lucrari de îmbunatatiri funciare. Totodata, se finanteaza si lucrari de corectare a torentilor aflati în fondul funciar agricol, pentru modernizarea digurilor si a barajelor. Dontu a spus ca prin aceasta masura se pot obtine finantari de pâna la 100% din valoarea proiectului, ce poate ajunge pâna la 1,5 milioane de euro.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu