Sute de persoane intra lunar în somaj

 

Rata somajului la sfârsitul lunii iulie a continuat trendul crescator de la începutul anului, ajungând la valoarea de 5,83% , cu 0,25% mai mare decât luna trecuta si cu 2,1% mai mare decât în luna iulie 2008.
Directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Suceava, Ioan Cristian Sologon, a declarat, vineri, ca numarul somerilor înregistrati în evidentele agentiei a crescut cu 653 de persoane fata de luna trecuta, ajungând la sfârsitul lunii iulie la 14.762 persoane, dintre care 8.871 beneficiaza de indemnizatii de somaj.
Sologon a explicat faptul ca, daca în lunile aprilie si mai s-a înregistrat o aplatizare a curbei intrarilor în somaj, datorata reluarii activitatilor sezoniere, începând cu luna iunie, la somerii proveniti de pe piata muncii s-au adaugat absolventii din promotia acestui an, astfel încât intrarile lunare în somaj au ajuns la nivelul atins la începutul anului.
La sfârsitul lunii iulie în baza de date a AJOFM Suceava figurau 841 de absolventi care beneficiaza de serviciile de ocupare, 256 dintre acestia primind si suport financiar prin acordarea indemnizatiei de somaj.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu