Preotul Constantin Mihoc va fi înmormântat în Suceava

 

Parohul Bisericii “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril” din Berlin, preotul Constantin Mihoc, decedat marti, în urma unui accident produs la o biserica pe care acesta vroia sa o construiasca în capitala Germaniei, va fi înmormântat în Suceava.
În vârsta de 49 de ani, preotul Mihoc a plecat în Germania în urma cu zece ani, fiind preot paroh la Parohia Ortodoxa Româna ?Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril? din Berlin.
Parohul este unul dintre cei zece copii ai familiei Mihoc, una dintre cele mai cunoscute familii de preoti din judetul Suceava.
Dupa ce a absolvit Facultatea de Teologie din Bucuresti, preotul Mihoc a fost parohul bisericii din satul Mitocas, comuna Mitocul Dragomirnei. A fost, apoi, preot misionar la Spitalul Christiana din Bucuresti, dupa care a plecat în Germania pentru a sluji în Berlin.
În perioada cât s-a aflat în capitala Germaniei, preotul sucevean a continuat sa predea la Facultatea de Teologie din Bucuresti, activitate începuta când era preot misionar.
Preotul Constantin Mihoc a murit marti seara, la Berlin, dupa ce peste el s-a prabusit un zid care a fost demolat. În accident a mai murit un muncitor.


Preotul comunitatii ortodoxe românesti situate în Heerstrasse, în districtul berlinez Westend, si un tânar de 36 de ani au murit marti seara în urma prabusirii acoperisului capelei ortodoxe, la care cei doi lucrau, informa, în editia de miercuri, ziarul german Tagesspiegel.
Preotul Constantin Mihoc a lucrat pâna târziu pe acoperisul capelei, când, în jurul orei 19,00, acoperisul a cedat, iar preotul a fost îngropat sub ruine, decedând împreuna cu tânarul care îl ajuta. Medicii sositi la fata locului nu au putut decât sa constate decesul celor doi barbati.
Alti cinci barbati care lucrasera pe acoperisul capelei si au fost martorii prabusirii au fost dusi la spital în stare de soc.
Comunitatea ortodoxa româna a cumparat parcela unde se afla capela în ianuarie 2006, dar piatra de temelie pentru capela a fost asezata abia acum cinci luni, dupa cum afirma reprezentantii oficiului districtual Charlottenburg – Wilmersdorf.
Constructia urma sa aiba o arhitectura medievala moldoveneasca, cu o nava de 23 de metri lungime si 15 metri latime si o turla de 27 de metri.
Lipsa de bani l-a facut pe parohul Constantin Mihoc sa construiasca multe lucruri singur, cu ajutorul membrilor comunitatii.
În momentul sosirii pompierilor, circa 300 de metri patrati din suprafata acoperisului se prabusisera deja.
Comunitatea ortodoxa româneasca locala îsi avea sediul, pâna în 2006, în districtul Kreuzberg, unde avea un contract de subînchiriere pentru o capela cu comunitatea greco-ortodoxa de acolo. Înainte, în timpul razboiului, comunitatea ortodoxa româneasca detinea biserica Jerusalemkirche din strada Jerusalem, mutându-se la Kreuzberg dupa ce o bomba a avariat în 1945 biserica.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu