Consiliul Judetean are un nou arhitect sef

 

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marti, ca vrea sa instaureze ordinea în urbanismul din judet, dupa ce, în urma unor verificari si testari, recente, s-a constatat ca referentii din domeniu sunt foarte slab pregatiti.
Flutur a informat ca, începînd cu data de 1 august, postul de arhitect sef al judetului Suceava, ramas vacant în iunie, dupa iesirea la pensie a lui Constantin Rabiniuc, a fost ocupat de Elena Morosan.
Pâna la sfârsitul lunii trecute, Elena Morosan a fost consilier superior la Compartimentul Cadastru, Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul CJ Suceava.
Flutur a spus ca se impune ca noul arhitect sef al judetului sa organizeze instruiri cu referentii din urbanism, dar si revizuirea procedurilor de avizare a constructiilor.
Totodata, Flutur a spus ca va trebui urmarita respectarea liniei arhitecturale în localitati. O alta problema identificata de Flutur si care cere rezolvare urgenta, în contextul strategiei turismului  în judet, priveste arhitectura peisagistica. Flutur a spus ca va avea întâlniri cu arhitectii si cu primarii pentru a stabili o foaie de parcurs privind amenajarea localitatilor din punct de vedere urbanistic si peisagistic, în special de-a lungul drumurilor europene, nationale si judetene, dar si acolo unde se afla foste zone induastriale abandonate si lasate în paragina.
Flutur a dat exemplu doua foste fabrici, aceea de mucava de la Molid si de cherestea de la Frasin, care în prezent nu sunt decât “raiul sobolanilor”.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu