A crescut numarul accidentelor cerebrale pe fondul caniculei

 

Zece persoane vârstnice au ajuns, în ultimele 24 de ore, la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului de urgente “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, cu probleme neurologice cauzate de caldura.
Purtatorul de cuvânt al spitalului Tiberiu Bradatan a declarat, marti, ca în ultimele zile a crescut numarul persoanelor cu vârste cuprinse între 60 si 70 de ani care au ajuns la UPU cu probleme de sanatate, dupa expunere un timp mai îndelungat la soare.
Bradatan a precizat ca numai luni si marti s-au înregistrat câte zece vârstnici cu afectiuni neurologice, jumatate dintre acestia reprezentând cazuri grave care au presupus internare.
El a explicat faptul ca este vorba despre pacienti cu accidente vasculare cerebrale ischemice sau hemoragice, cu sindroame vertiginoase, care au ajuns la spital deoarece, din declaratiile acestora sau ale apartinatorilor, au stat mai mult în soare.
Totodata, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Suceava, Daniel Martiniuc, a declarat ca numarul solicitarilor a crescut din cauza accidentelor cerebrale, favorizate de caldura, dar si de variatiile bruste de temperatura.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu