Parlamentarii PD-L vor modificarea legii substantelor interzise

 

Parlamentarii democrat liberali suceveni sustin proiectul de modificare a legii privind substantele interzise si vor demara în acest sens o campanie de strângere de semnaturi prin organizatia judeteana de tineret a PD-L.
Secretarul general al organizatiei judetene a PD-L Suceava, deputatul Ioan Balan, a salutat, luni, actiunea demarata la nivelul municipiului resedinta de judet cu privire la verificarea tuturor comerciantilor de plante etnobotanice, halucinogene.
Balan s-a pronuntat împotriva drogurilor si a ierburilor aromatice cu efect halucinogen care au aparut si pe piata suceveana.
Parlamentarul democrat liberal a spus ca si tinerii din PD-L se vor implica în combaterea consumului de plante cu efect halucinogen si în sustinerea proiectului de hotarâre prin care trei parlamentari PD-L doresc înscrierea a înca 16 plante si produse din aceasta categorie pe lista substantelor interzise.
?Organizatia elevilor si studentilor democrat liberali vor demara în cel mai scurt timp o actiune de informare în rândul tinerilor cu privire la consumul de droguri si a noilor produse aparute pe piata. În acelasi timp, se va demara si o campanie de strângere de semnaturi pentru sustinerea proiectului de modificare a legii privind substantele interzise. Credem cu tarie ca trebuie tras un semnal de alarma, deoarece consumul acestor noi produse nu reprezinta decât primul pas catre droguri si dependenta?, a spus Balan, adaugând ca proiectul de modificare a legii privind substantele interzise se afla la Camera Deputatilor si urmeaza ca în sesiunea din toamna sa înceapa dezbaterea pe comisii.
Potrivit lui Balan, la nivel national sunt peste o suta de magazine, excluzându-le pe cele on line, ce comercializeaza plante halucinogene, cu o cifra de afaceri de aproximativ 40 de milioane de dolari pe an.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu