Târgul mesterilor populari la a XIV-a editie

 

Muzeul Satului Bucovinean gazduieste, în perioada 31 iulie – 2 august, cea de a XIV-a editie a Târgului Mesterilor Populari.
În acest an, aproximativ o suta de mesteri populari din Moldova, Olt, Bucuresti, Ardeal, Republica Moldova, au dat curs invitatiei organizatorilor de a participa la târg cu o oferta extrem de diversa, iubitorii de arta populara având prilejul sa admire sau sa achizitioneze, tesaturi, împletituri, produse realizate din ceramica si lemn, pictura pe lemn, sticla si piatra, oua încondeiate, costume traditionale, bijuterii realizate din diferite materiale, argintarii.
Tot vineri a fost deschisa ?Crâsma lui Mos Iordache? din Muzeul Satului Bucovinean, locatie în care turistii, dar si sucevenii vor avea posibilitatea sa mânânce produse traditionale într-un ambient rustic.
În cadrul proiectului ?Hanurile rurale ale Europei?, demarat împreuna cu regiunea italiana Abruzzo, “”Crâsma lui Mos Iordache”" adusa din zona Dornelor, restaurata si conservata, va deveni un loc în care doritorii se vor putea bucura de mâncaruri traditionale.
Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Constantin Emil Ursu, a spus ca, pe toata durata târgului, vizitatorii ?satucului muzeu? vor avea parte de spectacole de muzica populara sustinute de ansambluri din judetul Suceava, dar si un spectacol de exceptie sustinut de ansamblul folcloric ?Romanati? din Caracal, ansamblu renumit pentru dansul Calusarilor, singurul dans popular românesc inclus în patrimonial imaterial UNESCO.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu