Primarul de Slatina în atentia Procurorului General al României

 

Procurorul General al României Laura Codruta Kovesi a fost sesizat în cazul primarului comunei Slatina, Ilie Gherman, acuzat de mai multi consilieri locali ca  nu a gestionat corect banul public si comite abuzuri grave.
Presedintele Comisiei de Abuzuri a Camerei Deputatilor, deputatul Ioan Stan, a declarat, vineri, ca în acest mandat au fost reclamati la comisie peste 15 primari suceveni, doar în cazul Gherman fiind solicitat sprijinul procurorului general al româniei.
Stan a spus ca sase consilieri locali din Slatina au sesizat printr-un memoriu comportamentul inadecvat al primarului Gherman, abuzuri si nereguli grave în cheltuirea banului public.
El a precizat ca s-a constituit o subcomisie pentru verificarea celor reclamate, dar la data controlului nici primarul si nici secretarul nu erau la serviciu, chiar daca acestia fusesera înstiintati în prealabil.
De asemenea, niciun angajat din Primaria Slatina nu a vrut sa raspunda întrebarilor privind activitatea lui Ilie Gherman sau sa semneze macar ordinele de deplasare ale membrilor subcomisiei.
Potrivit lui Stan, i s-a propus Laurei Codruta Kovesi sa desemneze un procuror care sa ancheteze cazul ?Gherman?.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu