Manastiri restaurate prin POR

 

Trei manastiri din judetul Suceava vor realiza sau finaliza lucrari de reabilitare si restaurare finantate din fonduri europene prin Programul Operational Regional  (POR).
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, ca este vorba despre manastirile Moldovita, Sucevita si Dragomirna, care au depus proiecte de finantare prin POR, axa pentru monumente istorice.
Potrivit lui Flutur, în urma unei analize a proiectelor depuse la Agentia de Dezvoltare Nord Est, proiectele depuse de cele trei manastiri sunt eligibile, suma totala care ar urma sa fie alocata acestor lacasuri de cult fiind de aproximativ un milion de euro.
Totodata, Flutur a spus ca, tot prin POR, ar putea fi alocate fonduri europene si pentru Spitalul de urgenta ?Sfântul Ioan cel Nou? Suceava si pentru spitalele din Siret si Radauti,  proiectele pentru cele trei unitati spitalicesti fiind în valoare de doua milioane de euro.
Pe de alta parte, Flutur si-a exprimat nemultumirea fata de numarul mic de proiecte depuse pentru modernizarea si reabilitarea scolilor.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu