Noua persoane arestate pentru implicare în trafic international de droguri

 

O retea transfrontaliera de trafic de droguri de mare risc a fost destructurata de politisti, sub coordonarea procurorilor, joi, noua membrii ai retelei fiind arestati la Suceava.
Politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea  procurorilor DIICOT Suceava, au organizat miercuri, 29 iulie, o actiune de prindere în flagrant pe raza judetului Suceava.
Purtatorul de cuvânt al IPJ Suceava, Alin Boteyatu, a informat, joi, ca începând din luna martie 2008, politistii si procurorii au documentat activitatea infractionala a unui grup format din 14 membri, constituit în vederea racolarii de persoane si punerea acestora la dispozitia unor retele internationale de traficanti de droguri de mare risc. Aceasta opera pe relatiile Turcia – Europa de Vest, Turcia – China si America de Sud – Vestul Europei.
În urma investigatiilor s-a stabilit ca membrii gruparii au racolat 93 de tineri, cu vârste cuprinse între 18 si 27 de ani, de pe raza judetelor Suceava si Botosani, care transportau diferite cantitati de droguri de mare risc pe rutele mentionate, în beneficiul unor retele internationale de traficanti de droguri.
Pentru fiecare transport, curierii erau “platiti” cu sume cuprinse între 2.500 si  4.000 euro, iar racolatorii acestora primeau de la membri retelelor sume cuprinse între 1.500 si 3.000 euro,  pentru fiecare curier de dragori racolat.
Dintre cei de 93 de curieri de droguri, racolati în conditiile descrise, 55 au fost arestati. În urma investigatiilor au fost identificate asupra suspectilor 90 de kilograme de droguri de mare risc (heroina si cocaina).
Pe 29 iulie 2009, sub conducerea unui procuror din cadrul DIICOT Suceava, politistii criminalisti, cu sprijinul unor politisti din cadrul BCCO Bacau si jandarmi suceveni, au efectuat 31 de perchezitii domiciliare si au fost puse în executare 19 mandate de aducere.
În urma perchezitiilor au fost gasite 26 de calculatoare, sapte laptop-uri, 32 telefoane mobile, 83 cartele SIM, 12 pasapoarte, trei hard-discuri, 13.900 euro, 1.000 lei, opt cutii morfina a câte 5 fiole de 20 miligrame.
În baza probatoriului administrat, B. Cezar, B. Adrian, C. Florin, G. Daniela, B. Dimitrie, R. Boris, M. Adrian,  B. Andrei si T. Ingrid au fost retinuti pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infractiunilor de constituire, aderare si sprijin a unui grup infractional organizat.
Suspectii au fost condusi, joi, 30 iulie, la Tribunalul Suceava cu propunerea de arestare preventiva. Instanta a emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele membrilor retelei.
Patru din cei 93 de carausi au devenit la rândul lor racolatori si, împreuna cu alte doua persoane, au constituit un grup infractional distinct ce a racolat si pus la dispozitia acelorasi retele internationale 13 curieri de droguri, dintre care noua au fost arestati în strainatate. Politistii au gasit asupra lor 12.130 Kg cocaina si 4 Kg heroina.
Cei sase membri ai gruparii, C. Marian, J. Constantin, B. George, I. Lucian, G. Bogdan si I. Bogdan, au  fost retinuti si, ulterior, arestati pe 22 si 23 iunie 2009.
Totodata, unul dintre carausi a introdus în România 1,950 kilograme de heroina si a încercat sa o vânda prin intermediul suspectilor P. Ovidiu, L. Lucian si A. Adrian. Politistii i-au prins în flagrant în data 6 iunie 2009, i-au retinut si, ulterior, au fost arestati pe 12 iunie 2009. Cercetarile sunt continuate în vederea stabilirii întregii activitati infractionale.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu