Gospodarie arsa, la Bilca

 

O gospodarie din Bilca, în valoare de 1 miliard de lei vechi, a ars în totalitate, în noaptea de miercuri spre joi. Potrivit ISU ?Bucovina? Suceava, Garda de interventie Vicovul de Sus si Detasamentul de pompieri Radauti împreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Bilca, Galanesti si Vicovu de Jos au intervenit cu sase autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Costica C., din comuna Bilca.

Gospodaria era nelocuita si se afla într-o zona izolata, incendiul fiind observat si anuntat cu întârziere, respectiv la ora 23:28.


La sosirea echipajelor ardeau casa de locuit, acoperisul bucatariei si depozitul de furaje, fara pericol de propagare a flacarilor. Toate constructiile erau din lemn tratat cu pacura si acoperite cu sindrila, focul înghitind cu rapiditate gospodaria, iar întârzierea cu care a fost anuntat nu a lasat nicio sansa pompierilor de a mai salva ceva.


Incendiul a fost lichidat la ora 01.20.


Au ars casa de locuit pe o suprafata de circa 110 mp, acoperisul bucatariei pe o suprafata de circa 60 mp, depozitul de furaje pe o suprafata de circa 100 mp si aproximativ 5 mc cherestea, pagubele fiind estimate la 100.000 lei.


Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a avut drept cauza flacara provenita de la un foc deschis în spatii deschise.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu