Flutur sutine ca se vor plati salariile si pensiile

 

Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, ca nu se pune problema intrarii în incapacitate de plata a salariilor catre bugetari si a pensilor pâna la sfârsitul acestui an.
“”Pot aparea cheltuieli mai mari la alte capitole, dar este o lege care te obliga sa asiguri întâi salariile. Nu se poate. Orice ordonator de credit asta trebuie sa faca (…) rolul unui guvern este sa asigure aceste probleme. Dar sanatatea, învatamântul, politia sunt piloni ai sigurantei nationale, nu poti sa-i lasi fara salarii. Nu exista asa ceva”", a spus Flutur, adaugând ca este posibila doar o restructurare de personal, acolo unde se va impune si va fi oportuna.
În opinia lui Flutur, nu este însa exclusa o posibila reducere a salariilor.
“”Nu cred ca se va pune problema pensiilor si a salariilor în sistemul bugetar. Eu m-as concentra pe altceva, sa se învârta roata, sa dam drumul la economie sa mearga”", a spus Flutur.
Referindu-se la propunerea de “”donare”" a 20% din salariul fiecarui ministru, Flutur a spus ca reprezinta “”un mesaj ca fiecare sa strânga cureaua”" si sa reduca toate cheltuielile.
Totodata, el a spus ca nu s-a discutat în coalitie despre imposibilitatea platii salariilor si pensilor si “”nici nu am vazut previziuni în acest sens”".

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu