1775 elevi si studenti au primit bani de calculator de la MECI

 

Un numar de 1.775 de elevi si studenti suceveni au primit ajutorul de 200 euro pentru achizitionarea unui calculator, prin programul guvernamental al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI)
Programul privind acordarea acestui ajutor elevilor si studentilor cu situatie materiala precara s-a reluat, dupa ce MECI anuntase ca-l suspenda din cauza unor suspiciuni în ceea ce priveste declaratiile de venit.
Purtatorul de vânt al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Suceava, Laura Hacman, a declarat, joi, ca pentru cei care au declarat venit zero, autoritatile locale urmeaza sa cerceteze dosarele, având în vedere ca si cele mai sarace familii beneficiaza de ajutor social si de alocatii.
La nivelul judetului Suceava, din totalul de 3.294 de cereri înregistrate în programul ?Bani pentru calculator?, doar 1.775 de elevi si studenti suceveni au primit ajutorul de 200 euro pentru achizitionarea acestuia, judetul situându-se pe locul trei la nivel national, dupa judetul Iasi, cu 3.191 de cereri aprobate si judetul Dolj, cu 1.818 cereri aprobate.
Anul trecut, la nivelul judetului, s-au înregistrat 4.141 de cereri, dintre care au fost aprobate 2.840, Suceava ocupând locul II pe tara ca numar de beneficiari.
Cele mai multe cereri din judet au fost de la elevii din comuna Preutesti, respectiv 112. Apoi, alte 101 de cereri au fost din comuna Vadu Moldovei, 77 din Corocaiesti si câte 75 din Liteni si Moldovita. Totodata, din orasul Vicovu de Sus s-au înscris în program 71 de elevi.
La nivel national au fost depuse 44.613 cereri, dintre care doar 24.658 au fost aprobate.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu