Titularii fara catedra, transferati în interes de serviciu

 

Titularii care vor ramâne fara catedre urmeaza sa fie transferati în interes de serviciu.
Adjunctul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Suceava, Virginel Iordache, a declarat, miercuri, ca o comisie paritara, formata din reprezentanti ai sindicatelor si ai ISJ Suceava, negociaz,  în prezent, fiecare post în parte ce urmeaza sa fie desfiintat odata cu acele clase ce au mai putin de 20 de elevi la nivel primar si 25 la nivel gimnazial si liceal.
Potrivit lui Iordache, la nivelul judetului Suceava sunt 11.868 de posturi, dar Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) a precizat ca de la bugetul de stat se va asigura finantarea a doar 11.155 de posturi în învatamânt.
Virginel Iordache a precizat ca profesorii aflati în situatia de a-si pierde catedrele nu îsi vor pierde titularizarea, fiind detasati în interesul învatamântului.
MECI a trimis inspectoratelor scolare o adresa prin care a impus conditia ca numarul mediu de elevi la ciclul primar sa fie de 20, iar la cel gimnazial si liceal de 25.
Potrivit adjunctului ISJ Suceava, având în vedere precizari, au fost sterse de pe listele de titularizare 301 fractiuni de norme, norme didactice declarate sub jumatate de norma, adica sub  noua ore.
“”Acestea vor fi suplinite de profesori titulari care vor fi platiti cu ora pentru activitatea în plus?, a spus Iordache.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu