Târgul mestesugarilor la a XIV editie

 

Complexul Muzeal Bucovina organizeaza în  perioada 31 iulie - 2 august 2009, la Muzeul Satului Bucovinean, cea de a XIV-a editie a Târgului Mesterilor Populari. Manifestarea este realizata în colaborare cu Consiliul Judetean Suceava, Primaria Municipiului Suceava si  Centrul Cultural ?Bucovina?.


Târgul se încadreaza în programul manifestarilor organizate de Sectia de Etnografie cu scopul de a promova mestesugurile traditionale, un prilej de afirmare a volorilor legate de traditia si mostenirea culturala romaneasca.


La târg au fost invitati peste 150 de mesteri populari din toate zonele etnografice ale tarii si din Republica Moldova, reprezentând  mestesugurile traditionale practicate: prelucrarea lemnului, olarit, tesut, încondeierea oualor, pictura pe lemn, împletetituri, etc.


Pe durata târgului se pot achizitiona obiecte de arta populara autentica.


În cadrul manifestarilor organizate în perioada desfasurarii târgului vor avea loc spectacole de muzica populara sustinute de ansambluri folclorice din Iaslovat, Todiresti, Salcea, judetul Suceava si spectacolul de exceptie sustinut de ansamblul folcloric ?Romanati? din Caracal, ansamblu renumit pentru dansul Calusarilor, singurul dans popular românesc inclus în patrimonial material UNESCO. 


Cu acest prilej va fi deschisa publicului ?Crâsma lui Mos Iordache? care va oferi publicului mâncaruri si bauturi traditionale.


Complexul Muzeal Bucovina invita pe toti iubitorii de autentic, arta populara si traditii în Muzeul Satului Bucovinean sa viziteze târgul mesterilor pe durata celor trei zile, între orele 9 - 21 si sa participe la toate manifestarile organizate cu acest prilej.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu