Incendii la vegetatia uscata

 

Pompierii au intervenit, miercuri, la stingerea unor incendii izbucnite la vegetatia uscata, din cauza neglijentei proprietarilor.
Purtatorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Galeata, a declarat ca Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu o autospeciala si doua motopompe pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata de pe un teren ce apartine lui Vasile M., din municipiul Vatra Dornei. A ars vegetatia uscata de pe o suprafata de aproximativ un hectar. Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii focului deschis pentru igienizarea terenului, lasat nesupravegheat.
Totodata, Detasamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fundu Moldovei si lucratori ai Ocolului Silvic Pojorâta au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata si resturi de exploatare forestiera de pe un teren ce apartine Eugeniei R., din comuna Fundu Moldovei.
Din cauza drumului inaccesibil autospecialelor echipajele au fost nevoite sa parcurga mai bine de 3 kilometri pe jos pâna la locul incendiului. Au ars aproximativ 0,5 hectare de vegetatie uscata si resturi de exploatare forestiera. Din primele cercetari a rezultat ca incendiul are drept cauza fumatul în locuri nepermise.
Pompierii au salvat din calea flacarilor fondul forestier, în valoare de aproximativ 500.000 de lei. Nu au fost victime omenesti si nici nu s-au semnalat pagube materiale.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu