Centrul Cultural Bucovina, la Cinema Modern

 

Cladirea în care functioneaza cinematograful “Modern” va fi modernizata si reabilitata dupa un proiect propus de firma AGD Suceava si agreat de municipalitatea suceveana.


Viceprimarul Viorel Seredenciuc a declarat, miercuri, ca în urma lucrarilor de modernizare, actualul imobil prevazut cu parter si un singur etaj va avea demisol, parter si 4 etaje, spatiul util urmând a fi astfel extins de la 904 metri patrati, la 2480 metri patrati.


Desi, initial, autoritatile locale sucevene au decis ca noua cladire sa gazduiasca o casa de cultura, executivul judetean si-a anuntat, de asemenea, participarea la modernizarea cladirii, deliberativul aprobând o hotarâre privind asocierea cu municipalitatea suceveana.


Astfel, dupa reabilitare imobilul va include si Centrul cultural “Bucovina”, institutie recent infiintata la Suceava prin fuziunea dintre Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu”, Scoala Populara de Arte si Meserii “Ion Irimescu” si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale.


Totodata, cladirea modernizata va include sala de spectacole pentru proiectia peliculelor cinematografice, conditie impusa Primariei Suceava la preluarea imobilului.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu