7 suspecti de implicare în trafic de heroina si cocaina adusi la DIICOT

 

Sapte persoane suspectate a racola curieri pentru trafic de droguri de mare risc au fost ridicate, miercuri, de procurorii DIICOT Suceava si aduse la sediul institutiei pentru audieri.
Procurorul sef al DIICOT Suceava, Marius Cazac, a declarat ca pâna la ora comunicarii erau aduse la DIICOT sapte persoane, actiunea fiind în desfasurare.
Potrivit lui Cazacu, procurorii DIICOT Suceava, împreuna cu lucratorii de politie  judiciara de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Suceava, dupa mai mult de un an de investigatii, monitorizari si activitati de cooperare internationala cu autoritati judiciare ale altor state, au declansat o ampla operatiune de dezmembrare a unei retele de crima organizata transfrontaliera, specializata în racolarea de persoane pe care le puneau la dispozitia unor grupari de trafic international de droguri de mare risc, respectiv heroina si cocaina.
Nucleul retelei se afla în Turcia, iar curierii români erau trimisi pe tot mapamondul din America de Sud, Uniunea Europeana, Nordul Africii, Sud-Estul Asiei pâna în China.
În cauza, miercuri, au fost desfasurate 31 de perchezitii domiciliare în judet, fiind ridicate cu mandate de aducere si conduse la sediul DIICOT Suceava sapte persoane.
Procurorii au fost sprijiniti de 120 de cadre din cadrul MAI, ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Suceava, Bacau si Inspectoratului Judetean de Jandarmi.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu