Scoala din Arbore salvata de pompieri

 

O casa, mai multe anexe si animale au ars, marti, într-un incendiu izbucnit într-o gospodarie din Arbore, din cauza ignorantei proprietarului.
Purtatorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Galeata, a declarat ca Detasamentul de pompieri Falticeni împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Râsca au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la doua gospodarii, apartinând lui Constantin R. si Florea R., din comuna Arbore.
La sosirea echipajelor ardeau casa de locuit, sura si alte anexe ale lui Constantin R., focul propagându-se la sura si anexele lui Florea R. Focul ardea violent, majoritatea constructiilor fiind din lemn, existând pericolul de extindere a flacarilor la mai multe gospodarii si Scoala Generala nr.3.
Au ars casa de locuit, sura si anexe, bunuri casnice, mobilier, circa 10 tone de fân, 10 metri ccub de lemn de foc, toate apartinând lui Constantin R. S-au degradat scule electrice, doua frigidere, doua aragazuri, doua televizoare si mobilier.
Celuilalt proprietar, Florea R., i-au ars sura si anexele, 10 tone de fân, 10 metri cub de lemn de foc si s-au degradat un aparat de sudura, piese de la un tractor, o tocatoare si scule electrice.
În incendiu au pierit trei bovine, un porc si 30 de pasari de curte.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza unei sobe supraîncalzita, lasata nesupravegheata.
Desi au fost anuntati cu întârziere, pompierii au localizat imediat focul salvând Scoala Generala nr.3, o casa de locuit si o gospodarie învecinata, în valoare de aproximativ 200.000 de lei.
Pagubele estimate sunt de circa 95.000 de lei. Nu au fost victime omenesti.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu