Un spital din opt a achitat integral drepturile salariale

 

Prima de stabilitate nu a fost acordata de niciunul dintre spitalele din judet, cu exceptia celui orasenesc din Solca.
Presedintele SANITAS Suceava, Ana Ionescu, a declarat, luni, ca aceasta prima o data pe trimestru, având valoarea unui salariu, în functie de gradul profesional al fiecarui angajat.
Ionescu a explicat ca aceasta prima de stabilitate ar trebui sa se acorde în contextul emigrarii specialistilor catre spitalele din strainatate unde salariile sunt mai mari.
Potrivit, lui Ionescu, la Spitalul de Urgenta “”Sfântul Ioan cel Nou”" Suceava angajatii si-au primit salariile integral, sporurile acordate sunt la limita maxima, se acorda salarii de merit si tichete de masa. Liderul SANITAS a spus ca doar prima de stabiliate si a doua jumatate a celui de-al 13-lea salariu nu s-au acordat, dar dar managerul spitalului, Vasile Râmbu, a promis ca se vor acorda în urmatoarea perioada.
La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc nu se acorda toate sporurile, iar salarii de merit iau doar medicii. Se acorda în schimb tichetele de masa si s-a dat cel de-al 13-lea salariu pe anul 2008.
La Spitalul Orasenesc Gura Humorului angajatii nu si-au luat cel de-al 13-lea salariu, nu primesc salarii de merit, iar la tichetele de masa s-au înregistrat restante la acordare.
?Din punct de vedere al sporurilor, sporul privind conditii deosebite de munca care se acorda între 50% si 100% se da diferentiat la TBC. Mai exact, medicul primeste spor de 100%, iar asistentii medicali de 50%, ceea ce nu este corect, deoarece toti angajatii au aceleasi riscuri?, a spus Ionescu.
La Spitalul Orasenesc Siret nu se acorda salarii de merit, nu s-a dat al 13-lea salariu, se înregistreaza restante la tichete, iar pentru luna trecuta angajatii au luat doar 30% din salariu.
La Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret nu se acorda salarii de merit, de doua luni sunt restante la tichetele de masa, iar sporurile nu se acorda integral.
La Spitalul municipal Radauti angajatii nu si-au primit cel de-al 13 salariu din anul 2008 si nu primesc salarii de merit, iar la Spitalul municipal Falticeni nu s-a acordat prima de stabilitate.
Spitalul Solca este singurul spital din judet care a achitat toate drepturile salariale integral angajatilor.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu