Minor, cercetat penal pentru contrabanda cu tigari

 

Un minor este cercetat penal pentru contrabanda si trecere ilegala a frontierei, dupa ce a fost prins în flagrant de politistii de frontiera cu tigari de provenienta ucraineana.
Politistii de frontiera suceveni au retinut un minor din Straja care a trecse ilegal frontiera din România în Ucraina cu scopul de a face contrabanda cu tigari.?igarile, în valoare de 14.750 de lei, a caror destinatie era “piata neagra” din judetul Suceava, au fost retinute în vederea continuarii cercetarilor. În prezent, cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera suceveni sub supravegherea procurorului din cadrul DIICOT Suceava în vederea depistarii tuturor persoanelor implicate.
Purtatorul de cuvânt al IJPF Suceava, Ilie Seritan Poroch, a declarat, luni, ca în urma executarii unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul  SPF Vicov, au observat în apropierea frontierei de stat doua persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre România, având asupra lor bagaje voluminoase. Cei în cauza nu s-au supus somatiilor verbale încercând sa fuga, însa politistii de frontiera au reusit retinerea în apropierea frontierei de stat, a lui Marius P., de 17 ani, din Straja.
În urma cercetarii terenului, s-au descoperit doua colete de culoare neagra ce contineau 3.509 pachete marca “Ronson”, de provenienta ucraineana, în valoare de 14.750 de lei.
Lui Marius P. i s-au întocmit acte premergatoare sub aspectul savârsirii infractiunilor de:contrabanda în forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.
Cercetarile sunt continuate sub supravegherea procurorului din cadrul DIICOT Suceava în vederea depistarii tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu