Deputatul PD-L de Suceava, Dan Gabriel Gospodaru, cere Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor sa doneze Primariei Spitalul din Frasin

 

Deputatul PD-L de Suceava, Dan Gabriel Gospodaru, a declarat, duminica, într-o conferinta de presa, ca a înaintat o adresa catre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor prin care solicita gasirea unor solutii în vederea transferarii spitalului de boli profesionale din Frasin catre primaria acestui oras.
Potrivit lui Gospodaru, spitalul a fost scos la vânzare de lichidatorul Convers Min Bucuresti societate care îl avea în administrare. Decizia de a renunta la vânzarea acestui spital a fost luata dupa ce Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a anuntat vânzatorul ca Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina (FBOB) revendica aceasta unitate spitaliceasca.
Gospodaru a precizat ca, în eventualitatea în care cladirea spitalului ar urma sa fie retrocedata FBOB, a început demersurile cu Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor în vederea continuarii activitatii spitalului din Frasin.
?Am înaintat o scrisoare catre Arhiepiscopie astfel încât, fie printr-un parteneriat, fie printr-o donatie a lor catre Primaria Frasin, sa putem pastra acest spital?, a spus Gospodaru.
Potrivit lui Gospodaru, în urma discutiilor cu secretarul de stat din cadrul Ministerului Sanatatii, Cristian Irimie, ar exista posibilitatea alocarii fondurilor necesare pentru renovarea cladirii spitalului din Frasin.
Gospodaru a spus ca ca în cladirea respectiva ar putea înfiintat un centru de sanatate pentru boli cronice, iar unele spatii sa fie pastrate pentru internari curente.
Pe de alta parte, deputatul PD-L a precizat ca, în urma discutiilor cu primarul din Frasin, intentioneaza sa-l sprijine pe acesta în promovarea unui proiect pentru constructia unui camin cultural.
?În Frasin nu exista un astfel de asezamânt. Primarul a identificat un teren, unde a fost o scoala elementara, care a fost darâmata, proiectul exista, dar mai trebuie un aviz de la Ministerul Educatiei. Si vreau sa spun ca ma voi ocupa personal de rezolvarea acestei probleme, astfel încât în Frasin sa poata fi construit un camin cultural?, a spus Gospodaru.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu