Ziua Poltiei de frontiera, marcata la Radauti

 

Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Suceava a marcat, vineri, Ziua Politiei Române de Frontiera printr-o serie de manifestari organizate la Casa de Cultura din Radauti, la care au participat oficialitati din judetul Suceava si o delegatie din partea granicerilor ucraineni.
Prin ordin al Ministrului Administratiei si Internelor s-au înaintat la gradul profesional urmator, la termen, 26 de ofiteri, iar prin Dispozitia sefului IJPF Suceava, Gheorghe Robu, un numar de 104 agenti de politie de frontiera.
Totodata, pentru merite exceptionale în activitatea profesionala, un ofiter si doi agenti au fost avansati în gradul profesional urmator înaintea îndeplinirii stagiului minim în grad.
Pentru rezultatele obtinute în munca, doi politisti de frontiera din cadrul IJPF Suceava au primit distinctii onorifice de ?Politist de Frontiera de Onoare al Anului?.
Tot în cadrul acestei festivitati, s-au acordat diplome si trofee câstigatorilor competitiilor sportive ce s-au desfasurat în perioada premergatoare zilei Polittei de Frontiera – campionat de tenis de masa, sah si table.
La 24 iulie 1864 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Decretul numarul 893, prin care se constituia unirea corpurilor graniceresti ??de dincoace si de dincolo de Milcov?, înfiintându-se astfel prima institutie moderna cu misiunea de a pazi hotarele tarii, aceasta zi fiind desemnata ca Ziua Politiei Române de Frontiera.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu