Ucrainean, ranit de politistii de frontiera aflati în misiune

 

Politistii de frontiera suceveni au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare pentru retinerea a doi cetateni ucraineni care au intrat ilegal în România si nu s-au supus somatiilor legale, ripostând cu un spray lacrimogen.
Purtatorul de cuvânt al IJPF Suceava, Ilie Seritan Poroch, a declarat, vineri, ca urmare a uzului de arma unul dintre ucraineni a fost ranit la piciorul stâng, fiind transportat de urgenta la Spitalul Municipal Radauti, pentru îngrijiri medicale, în prezent fiind înafara oricarui pericol.
În noaptea de joi spre vineri, actionând în baza unor informatii, politistii de frontiera din cadrul SPF Vicov – Suceava, au desfasurat în zona de competenta o actiune pentru combaterea contrabandei cu tigari. 
În jurul orei 3.45, un echipaj al politiei de frontiera a observat, în apropierea frontierei cu Ucraina, doua persoane care au intrat ilegal în România. Cei în cauza nu s-au supus somatiilor verbale si, mai mult, au încercat sa scape, ripostând prin folosirea unui spray lacrimogen.
Pentru retinerea celor doi, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, în conditiile legii, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical si un foc la nivelul picioarelor celor doi.
Ucrainenii au fost retinuti în urma uzului de arma, rezultând ranirea în piciorul stâng al unuia dintre acestia. Persoana ranita a fost transportata de urgenta la spital pentru îngrijiri medicale, fiind înafara oricarui pericol. 
Din primele cercetari s-a stabilit ca unul dintre ucraineni avea asupra sa o arma de vânatoare.
În prezent, cei doi cetateni ucraineni sunt cercetati sub aspectul savârsirii infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat, ultraj si contrabanda. Verificarile sunt continuate de politistii de frontiera în vederea stabilirii întregii activitati infractionale, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu