Racolarea primarilor de catre PD-L, criticata de PSD

 

Prim vicepresedintele PSD Suceava, deputatul Ioan Catalin Nechifor, a criticat modul în care partenerii democrat liberali din coalitia de guvernamânt înteleg sa faca politica în judetul Suceava, dupa ce au atras ca “simpatizanti” ai partidului lor mai multi primari liberali, catalogând actiunea PD-L ca fiind “campania de vara la productia de primari”.
Nechifor a recunoscut ca o atitudine asemanatoare cu aceea a democrat liberalilor a avut si PSD, între anii 2003 – 2004, dar a avertizat ca pentru astfel de practica “am platit la acea vreme cu guvernarea”.
Deputatul sucevean considera ca, în acest fel, PD-L sfideaza electoratul care la scrutinul din 2008 a avut o optiune, iar acum democrat liberalii “transforma vointa electoratului fara consultarea lui”.
Totodata, Nechifor a dezavuat declaratia de joi, de la Câmpulung Moldovenesc, a vicepresedintelui PD-L Gheorghe Flutur, conform careia PD-L are capacitatea de a regrupa fortele de centru-dreapta, pentru a guverna cu majoritate România în urmatorii 12 ani, apreciind ca releva o atitudine dictatoriala si antidemocratica.
De asemenea, Nechifor a anuntat ca trei primari PD-L, fosti PSD înainte de scrutinul din 2008, si-au exprimat intentia de a reveni la social democrati, “nemultumiti de politica lui Flutur”.
Nechifor nu a facut nominalizari, dar a precizat ca toti acei primari au fost refuzati.
În opinia lui Nechifor, tinta democrat liberalilor ar trebui sa fie 25 de ani, adica tot atâta timp cât a condus tara si Nicolae Ceausescu.
Primarii liberali din Câmpulung Moldovenesc, Crucea, Horodniceni si Cornu Luncii s-au declarat, luna aceasta, simpatizanti ai PD-L, fara a demisiona din partidul pe listele caruia au fost alesi, pentru a nu-si pierde mandatele.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu