Puncte de prim ajutor, anticanicula

 

Primaria Suceava a amenajat mai multe puncte de prim ajutor pentru persoanele care vor avea probleme de sanatate ca urmare a temperaturilor de peste 30 de grade Celsius prognozate pentru aceste zile.
Serviciul de Protectie Civila si Situatii de Urgenta din cadrul Primariei a informat ca sapte puncte de prim ajutor functioneaza la sediile administrative ale bazarului si ale pietelor Centru, Burdujeni, George Enescu si En – Gross, precum si la intrarile principale din Casa de Cultura si Centrul Comercial ?Zimbru?.
Populatia este sfatuita ca pe timp de canicula sa consume doi pîna la patru litri de apa pe zi, câte un pahar la fiecare 15 – 20 de minute si sa evite deplasarile în intervalul orar 10,00 – 18,00, iar daca acestea sunt absolut necesare sa poarte haine subtiri din bumbac deschise la culoare, ochelari de soare si sa aiba capul acoperit.
Totodata, cetatenilor li se recomanda sa evite consumul de alcool sau bauturi cu un continut ridicat de cofeina sau de zahar, dar si activitatile în exterior, ce necesita un consum mare de energie.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu