Peste 2,5 tone de orez, retrase din hypermaketuri

 

Peste 2,5 tone de orez de calitate inferioara au fost retrase de piata dupa ce s-a constatat ca erau comercializate la pretul corespunzator marfii de calitatea I sau extra.
Directorul Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Suceava, Elena Oanea, a declarat, vineri, ca în urma unor controale efectuate în hypermarketurile din municipiul Suceava  inspectorii din cadrul oficiului pentru protectia consumatorilor au verificat o cantitate de 9.600 kilograme de orez, în valoare de 48.000 lei.
Oanea a spus ca, la comercializare, s-au identificat sortimentele de orez EXTRA FLAMINGO, OREZ ROUA, OREZ EXTRA QUALITY SUNSHINE si EXTRA CAMOLINO, ale producatorului bucurestean SC ATIFCO INTERNATIONAL SA. În urma analizelor efectuate, s-a constatat ca procentul de ?spartura? era mult peste limita superioara admisa la clasa de calitate respectiva, consumatorul fiind indus în eroare prin livrarea unor produse de calitate inferioara la pret de produs EXTRA sau Calitatea I.
Elena Oanea a precizat ca s-a retras de la comercializare o cantitate de 2.616 kilograme orez, în valoare de 12.501 lei, aplicându-se amenzi în cuantum de 41.000 lei.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu