?igari, retinute de politistii de frontiera

 

Politistii de frontiera suceveni au retinut, în vederea confiscarii, aproximativ doua mii de pachete de tigari de contrabada de provenienta ucraineana.
Purtatorul de cuvânt al IJPF Suceava, Ilie Seritan Poroch, a declarat, vineri, ca în PTF Siret s-a prezentat pentru a intra în tara, calatorind cu un autoturism marca “Volkswagen”, Ioan C., de 42 de ani, din Dorohoi – Botosani. În urma controlului mijlocului de transport, s-au gasit ascunse si nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în diferite locuri din autoturism si sub bancheta din spate un numar de 1.420 de pachete de tigari marca ” Viceroy”, de provenienta ucraineana. Barbatul a declarat echipei de control ca intentiona sa introduca tigarile în România cu scopul de a le comercializa pe piata neagra, în vederea obtinerii de profit. Întreaga cantitate de tigari, în valoare de 6.007 lei, a fost retinuta în vederea confiscarii de catre organele vamale, iar  persoana în cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda în valoare de 5.000 de lei.
Tot în PTF Siret s-a prezentat pentru a intra în tara, la volanul unei autoutilitare marca “Iveco”, Toader B., de 38 de ani, domiciliat în Cajvana – Suceava. În urma controlului asupra mijlocului de transport, s-au gasit ascunse si nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în lada de scule ale autoutilitarei, un numar de 540 de pachete de tigari de diferite  marci, de provenienta ucraineana. ?igarile, în valoare de 1.777 lei, au fost retinute în vederea confiscarii, iar soferul a fost sanctionat contraventional cu amenda în valoare de 5.000 de lei.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu