Sistem de supraveghere video a municipiului Suceava

 

Municipiul Suceava va fi monitorizat de o suta de camere de supraveghere video, pentru combaterea criminalitatii, în cadrul unui program din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PID).
Viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, a declarat, miercuri, ca acest sistem de supraveghere video vizeaza zonele cu potential ridicat de infractionalitate din toate cartierele municipiului, respectiv la unitatile scolare, bazarul din Lunca Sucevei si în parcuri.
Punctele de amplasare vor fi alese în urma unui studiu întocmit de autorul planului, firma AVENSA din Iasi, perimetrele sensibile fiind urmarite si monitorizate de la un panou de comanda de la parterul sediului Primariei.
PID face parte din documentatia pentru obtinerea finantarii nerambursabile de 22,4 milioane de euro, pe care municipiul Suceava ar urma sa o obtina pe Axa 1 a Programului Operational Regional (POR), în calitate de pol de dezvoltare urbana.
Pe lânga sistemul amintit, PID mai contine patru proiecte cu sustinere financiara europeana, respectiv cele de reabilitare a infrastructurii rutiere, înfiintarea de parcari subterane, reabilitarea iluminatului public si construirea unui centru de conservare a traditiilor.
PID va fi supus dezbaterii si aprobarii Consiliului Local în sedinta extraordinara din 14 august, la sfârsitul acestei luni documentatia urmând sa ajunga, în vederea aprobarii, la Agentia de Dezvoltare Nord Est.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu