Festivalul International de Folclor “Întâlniri bucovinene”, la a XX-a editie

 

Municipul Câmpulung Moldovenesc va gazdui, în perioada 23 – 26 iulie, cea de a XX-a editie a Festivalului International de Folclor ?Întâlniri bucovinene?, cel mai important eveniment cultural din orasul de la poalele Raraului.
Manifestarea, initiata în 1990, are o desfasurare anuala itineranta în Polonia, Ungaria, Ucraina, Slovacia si România, reunind interpreti din aceste tari cu origini bucovinene.
Primarul de Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Serban, a declarat, miercuri, ca printre obiectivele festivalului se numara prezentarea bogatiei cultural – populare bucovinene în manifestarea ei multietnica, prin aducerea în scena a unor programe artistice traditionale complexe si diverse (vocale, coregrafice, muzicale), precum si a portului si a obiceiurilor bucovinene; favorizarea cunoasterii reciproce dintre membrii grupurilor artistice bucovinene prin participarea nemijlocita la festival: Totodata, se prezenta valorile Bucovinei, ce se remarca prin buna întelegere dintre oameni si în respectul reciproc, în toleranta interetnica si în buna convietuire. Se propaga imaginea Bucovinei ca exemplu de întelegere, armonie si colaborare, respect reciproc între etnii si pastrare nestirbita a identitatii culturale a fiecarei comunitati etnice, apropierea si cunoasterea reciproca a popoarelor europene prin grupurile ce le reprezinta, pastrarea folclorului emigrantilor bucovineni în Polonia, Ungaria, Slovacia si Germania, pentru care ?Întâlnirile Bucovinene? ofera posibilitati de contact, în forma organizata, cu Bucovina si cu locuitorii ei actuali.
Programul Festivalului International de Folclor ?Întâlniri bucovinene? cuprinde o parada a portului popular din cele cinci tari participante, însotita de calareti si buciumasi si spectacole folclorice. Totodata, va avea loc concursul ?Comori de suflet românesc?, conferinta ?Dezvoltare durabila prin turism în Carpatii Nordici?, dar si un bal al gospodarilor.
Invitat special al festivalului este Ansamblul de Calusari Romanati din Caracal.
Pe toata durata Festivalului International de Folclor ?Întâlniri bucovinene? este organizat un ?Târg al mesterilor populari? din România si Ucraina, iar zona destinata comertului stradal si parcul de distractii ofera celor interesati si alte mijloace de divertisment.
Organizatorii evenimentului cultural sunt Guvernul României, Ministerul Culturii si Cultelor, Consiliul Judetean Suceava, Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Primaria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Casa de Cultura a Sindicatelor Câmpulung Moldovenesc si Casa de Cultura Pila din Polonia.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu