4500 euro anveloparea unui apartament

 

Aproximativ 4.500 de euro costa la Suceava anveloparea unui apartament, suma din care 20% revine în sarcina proprietarului.
Viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, a declarat, miercuri, ca programul guvernamental de reabilitare termica va demara în municipiu cu un bloc din zona centrala, urmând organizarea licitatiei pentru desemnarea executantului.
Seredenciuc a spus ca imobilul are 12 apartamente, iar costul investitiei se ridica la 4.430 de euro pentru un apartament, din care 880 de euro va avea de achitat fiecare locatar.
În opinia lui Seredenciuc, pretul va scadea cu aproximativ 20 – 30%, în urma licitatiei.
Seredenciuc a spus ca documentatii complete au depus asociatiile de proprietari pentru 19 blocuri, însa doar la 17 exista acordul tuturor proprietarilor.
Potrivit unor presedinti de asociatii de proprietari, o parte dintre potentialii beneficiari s-au aratat nemultumiti de costurile totale ale reabilitarii unui apartament, apreciindu-le ca fiind extrem de mari, în conditiile în care toti aceia care si-au facut singuri anveloparea au platit aproximativ pâna la o mie de euro de apartament.
Viceprimarul a precizat ca, în scurt timp, vor fi finalizate alte 2 – 3 proiecte vizând reabilitarea termica a unor blocuri de locuinte din zona centrala.
În bugetul pe 2009, municipalitatea a cuprins 80 de miliarde de lei vechi, pentru reabilitarea termica a imobilelor. Actul normativ privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte prevede ca statul sa plateasca jumatate din cheltuielile necesare reabilitarii unui apartament. Primaria va contribui cu 30% din valoarea totala a costurilor, iar diferenta de 20 de procente va fi platita de locatari prin asociatia de proprietari.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu