Primarii fara bani, pentru transportul deseurile

 

Mai multe primarii din judetul Suceava, în special din zona Radauti, care au avut obligatia sa închida depozitele de deseuri din data de 16 iulie 2009, nu au fonduri suficiente pentru transportul gunoaielor în alte locatii.
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marti, ca în cadrul întâlnirilor avute cu majoritatea primarilor din cele 114 unitati administrative din judet a primit solicitari de fonduri pentru transportul deseurilor.
?Din câte stiu nu toate primariile si-au prins bani pentru aceste cheltuieli. Asta în conditiile în care pentru unele primarii cheltuielile pentru transport sunt foarte mari. Asta deoarece distantele pâna la gropile de gunoi la care se transporta deseurile sunt foarte mari, cum ar fi în cazul localitatilor din zona Brodina sau Ulma?, a spus Flutur.
El a explicat ca, daca localitatile din apropierea oraselor în care nu s-au închis gropile de gunoi, Falticeni, Gura Humorului sau Câmpulung Moldovenesc, cheltuielile de transport nu sunt atât de mari, probleme mai deosebite sunt în zona Radauti.
Flutur a precizat ca tocmai din acest motiv a solicitat ministerului de resort prelungirea termenului de închidere a gropii de gunoi din Radauti.
?Am solicitat sa se închida macar la sfârsitul acestui an, pentru a da posibilitatea localitatilor din zona respectiva sa transporte deseurile la distante mai mici. Si cred ca este un exces de zel a celor care au hotarât închiderea gropii de la Radauti la data de 16 iulie, având în vedere ca acest termen putea fi prelungit?, a spus Flutur.

 
 
 

0 Comentarii

 

Fii primul care comenteaza acest subiect.

 

Lasa un comentariu